Bijna alle producten in de supermarkt zitten vol met toevoegingen, de zogenaamde E-nummers. Groente en fruit wordt bespoten met gif en andere middelen, om ze zo mooi en gaaf mogelijk in de schappen te krijgen. Gezondheidsnormen worden daarbij wel eens overschreden. Gifresten op Nederlandse groenten zijn meestal zo klein dat de gezondheidsrisico's "waarschijnlijk bijna verwaarloosbaar" zijn (Tros radar, september 2013). Lange termijneffecten zijn nog niet bekend. Toch maar liever natuurlijk geteelde groente en fruit?

Natuurlijk, zonder keurmerk

Wij zijn niet skal-gecertificeerd en mogen het ekokeurmerk en de term 'biologisch' voor onze eigen teelt niet gebruiken. We kiezen daarvoor. We kunnen namelijk heel goed zelf uitleggen dat we gezonde groente zonder rommel erop verbouwen, daar hebben we geen keurmerk voor nodig.

Onze visie

Wij kiezen ervoor om het goede van biologisch te gebruiken: selecteren van robuuste en gezonde soorten, wisselteelt, geen bestrijdingsmiddelen. Verder gebruiken we alleen organische meststoffen. We verkopen onze seizoensgroenten lokaal. Respect voor de natuur en mensvriendelijk, dat vindt Naafs Natuurlijk!